Îmbunătățirea stării de
spirit şi a memoriei
Mulţi cercetători consideră DHA ca fiind cea mai importantă grăsime aflată în creierul uman, iar concentraţia mare a acesteia din somon ajută cercetătorii să explice avantajele consumului de somon pentru gândire însoţite de riscul scăzut al apariţiei anumitor probleme legate de creier.
Aportul de grăsimi omega 3 conţinute de peste este asociat cu un risc scăzut de depresie, scăderea riscului de ostilitate la adolescenţi demonstrate de unele studii şi un risc scăzut de declin cognitiv la persoanele în vârstă. Unele studii au arătat o legătură între IQ şi consumul de Omega 3 din peste.
Beneficii cardiovasculare
si ale inimii
Aportul de peşte bogat în grăsimi omega 3 (inclusiv somonul) este asociat cu un risc scăzut de a dezvolta probleme cardiovasculare (infarctul miocardic, accidente vasculare cerebrale, aritmie cardiacă, hipertensiune arterială).
Consumând somon ne asigurăm cantități importante de antioxidanți și aminoacizi.
Trebuie să știm însă că ele nu pot fi comparate pe o bază egală cu somonul, deoarece acizii Omega 3 sunt sub formă de acid alfa-linolenic (ALA), mai degrabă decât EPA sau DHA.
Somonul este o sursă excelentă de vitamina B12, vitamina D
In cazul in care doresti sa ai un par stralucitor, ochi limpezi si o piele sanatoasa, consumul de somon iti va oferi aceste lucruri datorita acizilor Omega-3 si seleniului.